“Cum să nu plătesc taxe mari” poate fi uneori o problemă importantă pentru un manager, mai ales atunci când trebuie luate decizii vitale privind lichiditățile. DBF Expert Audit vă propune soluții optime și reprezentare în caz de control.


Cele mai multe întrebări și probleme apar însă pe taxe și impozite firme, așa încât această este specializarea noastră cea mai importantă în ceea ce privește consultanța. Cea mai mare parte a serviciilor de profil pentru care suntem solicitați este constituită din ceea ce numim taxe și impozitele firme, întrucât avem expertiză și experiență necesare optimizării – și deci diminuării – acestora.

consultanta fiscala

Taxe și impozite firme – Cum să reduceți legal taxele plătite?
Prevenția are un rol capital: un bun consultant vă va sfătui înainte că “un rau” să apară sub forma unor taxe și impozite care puteau fi – în mod legal, desigur – optimizate sau diminuate.

Sistemul de management al taxelor: plătim în mod constant sute de taxe, impozite și taxe parafiscale, iar tot acest sistem de raportări și plăți trebuie urmărit, astfel încât sumele de plată să fie optimizate, iar plățile să fie realizate la timp, dar în condițiile integrării lor într-un cash flow sănătos.

Principiul celor „4 ochi”: consultanții au un rol vital în a sprijini contabilii firmelor! Contabilii proprii fac tot posibilul, desigur, dar o a doua opinie, “la rece”, este întotdeauna cea care descoperă mult mai ușor și mai rapid pârghiile de reducere sau optimizare a taxelor și impozitelor firmelor. Contabilii proprii sunt foarte implicați (ca timp și emoțional) în operațiunile zilnice de rutină, astfel încât se întâmplă să nu mai aibă momentul de “respiro” necesar pentru a vedea elementele legate strict de taxe și impozite firme.

Consultanții noștri parcurg toate etapele de analiză, dezvoltare și implementare a soluțiilor necesare pentru optimizarea și managementul plăților taxelor și impozitelor:

Consultanță fiscală completă pentru orice tip de entitate juridică;
Certificarea și a bilanțului contabil ;
Asistență și consultanță pentru lansarea unei afaceri;
Consultanță și analiză în vederea obținerii de credite și menținerea relației cu departamentul de analiză al băncii;
Rambursare TVA – pregătire, susținere în fața organelor fiscale, mediere;
Eșalonări la plată, arierate;
Evaluare business, preluări și consultanță în procesul de achiziție / vânzare;
Întocmirea dosarelor de licitații, certificate și scrisori de eligibilitate;
Fuziuni, divizări, consolidarea balanțelor de verificare pentru grupuri de societăți și transpunerea lor în bilanț;
Reprezentarea în caz de control;
Pregătirea dosarelor și obținerea certificatelor fiscale și locale, lucrare fișa de plătitor, transfer de dosar fiscal
Analiza fluxurilor financiare și de cash flow, întocmire buget de venituri și cheltuieli;
Analiză sistem Business Inteligence;
Coroborare sistem contabil – sistem fiscal, politici contabile;
Consultanță financiară în reorganizarea și restructurarea departamentului contabil